Een betrouwbare transportfiets van oer-Hollands degelijkheid? Dan zit je met een Cortina transportfiets goed! Hoewel Cortina nog steeds een klein beetje in de schaduw van de grote Nederlandse a-merken staat, zet de fietsenbouwer uit Zwolle zichzelf steeds vaker in de schijnwerpers. In kwaliteit kunnen we al jaren geen onderscheid meer maken, maar ook aan de naamsbekendheid is de laatste jaren hard gewerkt. Met grote lifestyle campagnes en ontwerpen van bekende Nederlanders, heeft Cortina een geheel eigen identiteit gecreëerd. Deze identiteit is meer dan het product fiets alleen. Rijd je op een Cortina, dan maak je een modebewust statement.

 • Cortina U4 Denim 2016
  689,- 469,-
  (4)
 • Cortina U4 Denim 7V
  759,- 679,-
 • Cortina U4 Ecomo Transport 8V
  1.699,- 1.529,-

 • Cortina U4 transportfietsen

  De transportfiets, daar is Cortina groot mee geworden. Het robuuste transportmodel dat in het begin van de 20e eeuw al geïntroduceerd werd, als basis voor een stevige stadsfiets. Inclusief voor- en achterdrager. Sinds 2006 heeft Cortina haar horizon verbreedt met een collectie stadsfietsen, maar ook in de huidige collectie neemt de Cortina transport lijn een prominente plaats in. Hierin neemt de Cortina U4 een centrale plek in. Zo zijn er op dit moment bijna 20 varianten van de Cortina U4 verkrijgbaar. Dit zijn zowel fietsen voor volwassenen als kinderfietsen.

  Verschillende uitvoeringen

  De Cortina U4 is standaard voorzien van zowel een voor- als achterdrager. Er kan gekozen worden tussen een uitvoering met drie versnellingen en terugtraprem of een uitvoering met drie versnellingen en rollerbrakes. Alle uitvoeringen van de Cortina U4 hebben een aluminium frame als basis om het gewicht laag te houden. Gecombineerd met robuuste onderdelen als een dubbel standaard, stuurslot en een comfortabel zadel van Selle Royal ontstaat er een bijna onverwoestbaar geheel. Verkrijgbaar in hippe kleuren, is er een Cortina U4 naar eenieders smaak. Mocht je nóg iets extra's willen, dan is de fiets ook nog verkrijgbaar in een “Jeans” en in een “industriele” uitvoering: de Cortina Transport U4 Jeans en Cortina Transport U4 Industries.

  Cortina U4 Mini

  Ook voor kinderen is er een transportfiets van Cortina beschikbaar. De Cortina U4 mini, uitgevoerd in 24 of 26 inch. Op de handige voordrager kan je een kratje of mandje monteren waarin je je school- of sportspullen kan stoppen. Met deze robuuste fiets maak je helemaal de blits op het schoolplein. De keuze is reuze, want naast de vele kleuren, kan er gekozen worden voor een model met terugtraprem (bijvoorbeeld de Cortina Transport 24) of met een terugtraprem én handrem (bijvoorbeeld de Cortina Mini U4 Deluxe 26). Uiteraard is de U4 mini in zowel een jongens- als meisjes uitvoering verkrijgbaar.

  Klantenbeoordeling 9.0/10 - 1584 reviews