De Gazelle Miss Grace is de uiterst comfortabele en complete transportfiets. Dit damesmodel is ideaal voor in de stad. Met stevige standaard en voordrager is hij gemaakt om een stootje op te vangen. Uitvoering verkrijgbaar met drie of zeven versnellingen en met elektrische motor.

 • Gazelle Miss Grace 3V
  699,- 549,-
  (6)
 • Gazelle Miss Grace HFP
  1.799,- Vanaf 1.408,-
  (6)

 • De Gazelle Miss Grace is dé transportfiets bij uitstek. Door de jaren heen is het model langzaam uitgegroeid tot één van de meest betrouwbare transportfietsen die er te koop zijn. Wat zorgt er nu voor dat een fiets het label van “Gazelle” meekrijgt?

  Een fiets is in feite natuurlijk niets anders dan een samenstelling van verschillende onderdelen. Laten we hieronder even bekijken wat de verschillende Miss Grace fietsen van elkaar onderscheiden.

  Frame

  Het frame van een Gazelle Miss Grace bestaat volledig uit aluminium. Waar vroeger de fietsen hoofdzakelijk van staal werden gemaakt, zijn tegenwoordig alle fietsen volledig van aluminium. De belangrijkste reden hiervoor is het gewicht. Er zit op een transportfiets als de Miss Grace standaard een voordrager en optioneel een achterdrager. Stel je voor als deze beide ook van staal zouden zijn. Tel daar nog de inhoud van je mandje bij op en je hebt een fiets van 40 kilo die niet meer vooruit te trappen is! De moderne Miss Grace fiets met voor- en achterdrager weegt dan in totaal ook slechts 21,9 kilo. Dankzij de moderne materiaalkeuze fietst de Miss Grace niet alleen heel erg licht, maar is hij ook erg duurzaam. Aluminium roest namelijk niet in tegenstelling tot het staal van vroeger.

  Omdat natuurlijk wel iedereen graag een Miss Grace zou willen hebben, maar niet perse een uitvoering met 3 versnellingen. Heeft Gazelle de Miss Grace in diverse combinaties beschikbaar. De meest eenvoudige is de Miss Grace LTD. Deze heeft een Shimano Nexus 3 versnellingsnaaf, terugtraprem en LED batterijverlichting voor en achter.

  3 versnellingen

  De Miss Grace 3 versnellingen, heeft als upgrade t.o.v. de Miss Grace LTD geen terugtraprem, maar rollerbrakes voor en achter. Daarbij zit er ook een naafdynamo op deze fiets, die de koplamp van stroom voorziet. Bij deze uitvoering krijg je ook gratis een bijpassende mand. Daarmee is de fiets natuurlijk helemaal compleet!

  7 versnellingen

  De Miss Grace 7 versnellingen is ideaal voor mensen die door weer en wind, heuvels op en -af fietsen, maar dit wel graag doen met een mooie moderne fiets. Lekker licht trappen als je de wind eens een keer goed tegen hebt en een extra zware versnelling als de wind op de terugweg naar huis in de rug blaast. Situaties waar wij als Nederlanders vaak mee te maken krijgen!

  Ongeacht welke Miss Grace je op het oog hebt, de fietsen zijn altijd voorzien van een Selle Royal zadel met vering, een stuurslot zodat de drager niet naar links of rechts slaat wanneer de fiets op het standaard staat, een extra stevig dubbele standaard, Axa Defender ringslot met een mogelijkheid om een insteekketting te gebruiken en extra brede 50mm banden van Schwalbe.

  Gazelle Miss Grace E-bike

  De E-bike wint steeds meer aan terrein. Waar dit eerder beperkt bleef tot de traditionele stadsfietsen uitgerust met een motor, worden nu ook de hippe fietsen uitgerust met een motor. Uiteraard kan de Miss Grace dan ook niet achter blijven. Met de Miss Grace HF heeft Gazelle het originele design volledig intact gelaten. De ‘Innergy’ voorwielmotor is door Gazelle zelf ontwikkeld en is bijna niet van een normale naaf te onderscheiden. De motor ondersteunt aan de hand van de rotatiesensor. De rotatiesensor detecteert of u trapt en in welke richting. De sensor zit bij het kettingblad en registreert hoeveel tandjes van het tandwiel voorbij komen. Zodra er sprake is van een vooruitdraaiend kettingblad, zodra je dus vooruit trapt, zal je motor ondersteuning bieden tot een maximum van 25 km/h als je de ondersteuning op uw display hebt ingeschakeld. Als je dus niet trapt of achteruit, zal je fiets dus geen ondersteuning bieden.

  De Miss Grace HF komt standaard met een bronzen accu, deze is te upgraden naar een zilveren, gouden of platina accu. De enige invloed van een accu upgrade is dat de actieradius vergroot wordt. De fiets zal niet sneller gaan rijden.

  Alle Miss Grace fietsen zijn te voorzien van een achterdrager in de bijpassende kleur van de fiets voor een meerprijs van €49,95. De achterdrager wordt altijd kostenvrij gemonteerd voordat je de fiets op komt halen of laat bezorgen. Bij een Miss Grace HF E-bike zit standaard een achterdrager op in verband met de accu die hierin verwerkt zit.

  Klantenbeoordeling 9.0/10 - 1584 reviews