Klantenservice

Terug

Maatadvies

Hoe kies je nu de juiste maat? Wat je zeker niet wilt is de verkeerde maat in huis. Nou daar hebben we lang over nagedacht hoe we dat gaan voorkomen. Verschillende merken maken gebruik van verschillende maatvoeringen. Dat hebben we opgelost door de verschillende geometrie van de merken te koppelen aan je lichaamslengte. In ons filter selecteer je dus je lichaamslengte, en vervolgens zie je op de site de geschikte merken en bijbehorende frame maten. Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen, geen mens is namelijk gelijk. Mocht de fiets toch niet passen, dan gaan we samen met je op zoek naar een goede oplossing.

Een aantal tips

  • Zit je net op de grens tussen twee maten. Kies als sportieve en lenige fietser dan de kleinere maat. Zo zit je wat compacter, maar ook dieper en dus meer druk op je rugspieren. Ga je vooral lekker touren en voor comfort, kies dan de grotere maat.
  • Een fiets met geveerde zadelpen valt iets kleiner, omdat de zadelpen inzakt als je erop gaat zitten. Daar hebben we al rekening mee gehouden is onze maatverdeling.
  • Meet je oude fiets op als vergelijk. Heb je nog een oude fiets waar je lekker op zit, meet dan de hoogte van trapas tot bovenkant zadel, en de horizontale bovenbuislengte op. En vergelijk deze met de toegevoegde geometrietabellen bij het model fiets. Heb je hier hulp bij nodig, neem dan contact op met onze klantenservice.

Kom je er niet uit?

Omdat je wellicht wat andere lichaamsverhoudingen hebt, omdat je van anderen wellicht een totaal ander maatadvies hebt gekregen of simpelweg twijfelt. Neem dan gewoon contact met ons op, dan gaan wij met je opzoek naar de beste fiets.

Klantenbeoordeling 9.0/10 - 1584 reviews