Sparta heeft de ouderwetse transportfiets in een modern jasje gestoken met de degelijke en trendy Sparta Pick-up. Kijk maar eens naar de hippe kleuren van de Sparta Pick-up. De Sparta Pick-up is ideaal voor korte ritjes naar bijvoorbeeld winkels en school.

Meer: Sparta fietsen | Transportfietsen

 • Sparta Pick-Up 3V
  499,- 379,-
 • Sparta Pick-Up RN
  429,- 339,-
  (1)
 • Sparta Pick-Up 7V Electric
  1.699,- Vanaf 1.275,-
 • Sparta Pick-Up Plus
  599,- 479,-

 • Net als de andere grote Nederlandse fietsenbouwers heeft Sparta een lange en rijke geschiedenis. Al in 1917 werden de eerste Sparta's verkocht door de heren A. Verbeek, D.L. Schakel en L. Krijgsman. De eerste fietsen waren nog geen eigen producties, maar vanaf 1920 veranderde dat: de eerste ongemotoriseerde bakfiets rolde van de band. De transportfiets zit dus diep geworteld in het verleden van Sparta. Hoewel Sparta zich een periode (tussen 1958 en begin jaren 70) volledig richtte op het produceren van bromfietsen, was Sparta het merk dat de transportfiets na lange tijd weer herintroduceerde. Sindsdien is de robuuste fiets met voordrager, oftewel de Sparta Pick Up niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld.

  Pick Up

  Het basis- en tevens meest bekende model binnen de Sparta Pick Up lijn, verkrijgbaar in een heren- en een damesuitvoering. De fietsen zijn voorzien van een sterk stalen of aluminium frame en hebben standaard een voor- en achterdrager gemonteerd gekregen. Met een dichte kettingkast en verlichting op batterijen kan er bijna niets kapot aan deze fiets. Afhankelijk van eigen wensen en het gebruik, kan je kiezen uit de volgende uitvoeringen: De Sparta Pick Up zonder versnellingen en terugtraprem, de Pick Up 3 met drie versnellingen en terugtraprem en de Pick Up 7 met zeven versnellingen en terugtraprem.

  Pick Up Parallel

  Dit model is enkel verkrijgbaar in een damesuitvoering. It's all in the name, want het frame kenmerkt zich door twee parallel lopende onderbuizen. Het is een subtiel verschil met de “gewone” Sparta Pick Up, maar geeft de fiets een hedendaags uiterlijk. Behalve het uiterlijk is de fiets voorzien van dezelfde techniek. Verkrijgbaar met drie of zeven versnellingen en een terugtraprem.

  Pick Up Kids

  Ook voor kinderen is er een Sparta Pick Up beschikbaar. Deze ideale schoolfiets voor jongens en meisjes is verkrijgbaar in twee kleinere wielmaten; 24 inch en 26 inch. Ook deze fietsen zijn voorzien van een sterke voordrager en verlichting op batterijen. Zo kom je veilig en comfortabel aan op het schoolplein en heb je een fiets die ook in het fietsenrek tegen een stootje kan.

  Pick Up Electric

  In stijl over het fietspad, maar toch de voordelen van elektrische ondersteuning? Dan is de Sparta Pick Up Electric wellicht de fiets voor jou. Met de voordrager is de fiets ideaal voor een ritje in de stad en naar de winkel. Met de 317 Wh accu die voor een actieradius van zo'n 60 kilometer zorgt, kan je er ook prima mee op uit voor een langere tocht. Met de vrijloopmotor in het voorwiel, kan je zelfs prima vooruit zonder ondersteuning. Voorzien van rollerbrakes, een dichte kettingkast, Shimano Nexus versnellingen en verlichting op batterijen, is de Sparta Pick Up Electric een zeer complete fiets.

  Klantenbeoordeling 9.0/10 - 1584 reviews